Skyggernes hemmelighed

Skyggernes hemmelighedEndnu en ny fantastisk anmeldelse af Skyggernes hemmelighed! Læs den hele samt andre fantastiske anmeldelser her på siden!


"Der hersker dog ingen tvivl om, at Mathilde Gram har talent og en ganske indlevende skrivestil med et billedrigt og til tider filosofisk sprog."

Skyggernes hemmelighed er min første udgivelse. Den har været undervejs i flere år - af flere omgange - men endelig er det lykkes!


Jeg håber, at I vil nyde den!

Om Skyggernes hemmelighed


Skyggernes hemmelighed handler om den frygt og angst, der følger i kølvandet på et overgreb. Hovedpersonen Bella kan ikke overskue den smerte og sorg, der skabes i hende efter overgrebet, og hun søger derfor at finde et sted - en anden verden - hvor al denne smerte og sorg ikke findes. Men kan man virkelig flygte ind i en anden verden uden ubevidst at tage sine følelser med? Kan man virkelig glemme? Bella skaber en smuk verden med kærlighed og tryghed, men er det nok til for evigt at glemme den fortid, som hun så desperat forsøger at lægge bag sig? Og hvad sker der egentlig, når hun forsøger at glemme? Indhenter al smerten og sorgen hende, og hvad sker der, når den virkelige verden forsøger at kalde hende tilbage? Hvilken verden skal hun vælge? Den verden, hvor hun er tryg? Eller den verden, hvor al smerten og angsten begyndte?


Bagside teksten


Skyggernes hemmelighed er en fortælling, der sætter dine illusioner på en prøve!

Angsten og frygten hersker i Bellas verden efter voldtægten. Som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til den angst og frygt, der forfølger hende. Med tiden bliver Bella så virkelighedsfjern, at hun indlægges på en psykiatrisk afdeling, men angsten for konsekvenserne er for overvældende. Bella tvinges længere ind i den indre verden, hvor kærligheden frister, indtil mystiske hændelser begynder at opstå, og virkeligheden indhenter hende. Nu står Bella overfor sit livs valg - hvilken verden skal hun vælge?Find også Skyggernes hemmelighed på biblioteket!


Køb bogen her på hjemmesiden via webshoppen eller på Saxo!

Anmeldelser af Skyggernes hemmelighed

Anmeldelse af Skyggernes hemmelighed fra Trudis-bogblog!


Skyggernes hemmelighed er Mathilde Grams debutroman, som skriver sig ind i … ja jeg ved ikke helt hvilken genrebetegnelse, der skal sættes på den.


Den handler om den unge Bella, som bliver voldtaget af Marcus, som Bella har kendt siden hun var barn, da de har gået i skole sammen. Efter voldtægten bliver Bella enig med sig selv om, at den virkelige verden ikke er værd at leve i, da den rummer for megen smerte, sorg og ondskab, som hun ikke rigtigt kan forholde sig til. Hun skaber derfor sin egen indre verden, hvor hun selv bestemmer, hvad hun vil huske, og hvad der skal være en del af denne verden. Hun fortrænger smerterne og sorgen og skaber i stedet en tryg og glad verden i sit indre, som rummer varme og kærlighed. Med tiden forsvinder hun længere og længere ind i sig selv og ind i sin indre verden, men på et tidspunkt bliver hun nødt til at vælge mellem de to verdener, da skyggerne også lurer og truer hendes indre selvskabte verden.


Grams debutroman vidner helt sikkert om en historie og et forfatterskab med potentiale. For at starte med historien som udspiller sig i Skyggernes hemmelighed, så er det en barsk historie, der er fortalt på en indlevende og yderst troværdig måde, eller det tror jeg, for jeg har (7-9-13) aldrig været udsat for noget lignende. Sproget er indlevende og fængende, der er dog enkelte irritationsmomenter i bogen. I første halvdel af bogen kunne der have været strammet en del op og en hel del gentagelser kunne have været udeladt, samt lidt stave- og grammatiske fejl kunne have været udryddet med lidt flere betalæsere og/eller dybere korrekturlæsning. I sidste halvdel af bogen er langt størstedelen skrevet i kursiv, hvilket bliver anstrengende at læse i længden. Det tjener dog det formål at skildre, hvornår Bella er i den indre og ydre verden, men det kunne have været markeret på andre måder, som ikke gik udover læsevenligheden.


Alt i alt en god og barsk fortælling, som helt sikkert har potentiale, og som kunne have været ganske sublim med lidt mere finpudsning af fremstillingen og korrekturlæsning. Der hersker dog ingen tvivl om at Mathilde Gram har talent og en ganske indlevende skrivestil med et billedrigt og til tider filosofisk sprog. Er man til en psykologisk fortælling, er Skyggernes hemmelighed et godt bud på et dansk eksemplar indenfor den genre.


Læs den på hjemmesiden her!

Anmeldelse af Skyggernes hemmelighed fra Pia Damgård


Det er en af de bedre bøger, jeg har læst om misbrug og ikke mindst i fortælleformen. Som kvinde opleves bogen i passager meget virkelig - og kommer tæt på. Den giver indsigt - uden at være fordømmende. Jeg kan kun anbefale den til alle, der kender til problemet - enten med sig selv eller har det tæt inde på livet!


Det er dog ikke en læse-let bog. Fordi den i dele af bogen er svær i sine formuleringer, sprogbrug og fortælleform.


Denne bog sætter dine illusioner på en prøve, og du kommer med garanti ikke gennem bogen uden at være blevet klogere - eller sidder med en fornemmelse af om dette var en drøm eller virkelighed.


Jeg giver hermed bogen min uforbeholdne anbefaling!


Pia Damgård

Læs anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra Simone Strandvad - en læser fra fyldepennen.dk


Hele hendes liv har Bella fået at vide, at en mand på et tidspunkt ville forgribe sig på hende. Trods de mange advarsler var der alligevel ingen, der kunne forberede hende på overfaldet og ingen til at hjælpe hende efter. Bella må gemme angsten og smerten bag en ydre facade overfor sine venner og familie, men magtesløsheden overvinder hende snart, og hun føler sig nødsaget til at flygte ind i sin indre verden, hvor minderne ikke kan længere kan røre hende. I denne indre verden kan hun være lykkelig, men kun for en stund. Snart brydes de lykkelige rammer, og den ydre verden forsøger at gøre sit indgreb på den indre.


Mathilde Gram fører os med lethed igennem Bellas tanker, følelser og hendes dybe fortvivlelse. Det hele er smukt fremført, og følelserne er beskrevet med sådan en præcision, at man næsten kan føle dem selv. Bogen er medrivende, og man bliver draget ind i den fra første side. "Skyggernes hemmelighed" er en bog, man har lyst til at læse mere end én gang, og den er svær at lægge fra sig, når man først har samlet den op.

Læs anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra krimi-cirklen.dk her!


Mathilde Gram er debutant og Skyggernes hemmelighed er en fortælling, der sætter dine illusioner på en prøve!

Angsten og frygten hersker i Bellas verden efter voldtægten. Som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til den angst og frygt, der forfølger hende. Med tiden bliver Bella så virkelighedsfjern, at hun indlægges på en psykiatrisk afdeling, men angsten for konsekvenserne er for overvældende. Bella tvinges længere ind i den indre verden, hvor kærligheden frister, indtil mystiske hændelser begynder at opstå, og virkeligheden indhenter hende. Nu står Bella overfor sit livs valg - hvilken verden skal hun vælge?

Det er lang tid siden vi har læst en så intens, nervepirrende og spændende psykologisk krimi.

Flot debut, der anbefales på det kraftigste.

Finn Hansen.


Mathilde Gram: Skyggernes hemmelighed. 298 sider. Kr. 179,-

www.krimi-cirklen.dk

Læs anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra læsehestens blog her!

 

Læs anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra cautious´ blog her!

Anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra bogsyn.dk!


Man bliver livsklog af denne bog. Den beskriver klart nogle elementer i menneskesindet, som vi mere eller mindre alle har i os. Den ydre og den indre verden. Hos nogle af os bliver polariseringen og kontrasterne for abnorm til at kunne bære dem og alligevel klare en hverdag og et normalt liv.

Angsten og frygten hersker i Bellas verden efter en voldtægt. Som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til hendes dybe smerte. Eskapismen bringer hende til indlæggelsepå psykiatrisk afdeling, hvorefter hun dog må flygte længere ind i sin egen verden.

Bogen er kanonogodt skrevet og det tunge tema til trods meget letlæselig og alligevel så tilpas dyb, at læseren bliver nødt til at forholde sig til ting i sin egen indre verden - som kontrast til nuet og det, der lejlighedsvis kan gøre frygtelig ondt.

Sproget er flot og nuanceret, handlingen vedkommende, personbeskrivelsen flot, og man ryger igennem bogen med dyb undren over, hvad man egentlig skal finde sig i i den ydre verden, når folk begynder at stille spørgsmålstegn ved ens trang til at udleve den indre.

En værdig bog med et meget autentisk islæt. Sprogblomster og stavefejl er der lidt rigeligt af; omvendt hænger det på en eller anden finurlig måde ganske godt sammen med temaet, hvor liv og overlevelse er langt vigtigere end firkantede bogstaver og konformitet.

Flot arbejde.


Læs den på bogsyn.dk her!

Læs anmeldelsen af Skyggernes hemmelighed fra Depressionsforeningens medlemsblad Balance

Forsiden af Dagbladet Ringsted 06.02.2012

Sektion 2 i Dagbladet Ringsted 06.02.2012

Pressemeddelelse


Ny forfatterkarriere med afsæt i angst og frygt


Mathilde Gram er 30 år. Hun er cand. mag. i litteraturvidenskab, men satser ikke på en karriere med fokus på andres bøger. I stedet skyder hun nu sin egen forfatterkarriere i gang med sin roman Skyggernes hemmelighed, der er en knugende fortælling om den

angst og frygt, som følger i kølvandet på at blive voldtaget. Debutromaen udkommer den 18. januar, både i trykt version og som e‐bog til en uhørt lav pris.


Virkeligheden er ikke altid værd at leve i. Sådan føler hovedpersonen Bella i Mathilde Grams debutroman Skyggernes hemmelighed, der udkommer på Skriveforlaget den 18. januar. Bella er blevet voldtaget, og som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til den angst og frygt, der forfølger hende. Med tiden bliver Bella så virkelighedsfjern, at hun indlægges på en psykiatrisk afdeling, men angsten for konsekvenserne er for overvældende.


Skyggernes hemmelighed er en fortælling, der sætter dine illusioner på en prøve. Jeg er meget optaget af, hvad den angst og frygt, som andre mennesker kan plante i en, gør ved et menneske. En del af bogen er

inspireret af personer, jeg har mødt, og romanen er den bog, jeg altid har vidst, jeg skulle skrive,” fortæller Mathilde Gram, som har kursen sat mod en forhåbentlig lang og læst forfatterkarriere.


Billig e‐bog skal give mange læsere


Det er ikke just kutyme, at helt nye danske romaner kan købes for under 49 kroner. Ikke desto mindre er det den pris, Skyggernes hemmelighed kan erhverves for i e‐bogs‐udgaven, når den udkommer i midten af januar. Den trykte bog udkommer samtidig til 179 kroner, og Mathilde Gram har valgt den store prisforskel for at få mange læsere fra begyndelsen af det, der forhåbentlig ender som et stort dansk forfatterskab.

”Jeg har altid vidst, jeg ville være forfatter. Det finurlige i sproget er min helt store lidenskab, og med det som afsæt planlægger jeg at skrive mange bøger i fremtiden. Men det er jo nu engang mest interessant at skrive, hvis man har nogle læsere, så derfor håber jeg at få ekstra mange ved at lade min debut udkomme både som trykt bog og som billig e‐bog,” siger Mathilde Gram.


Mathilde Gram giver gerne interview. Kontakt på mathildegram@mathildegram.dk.

Se også www.mathildegram.dk


Titel: Skyggernes hemmelighed

Forfatter: Mathilde Gram

Pris: 179 kroner i trykt udgave, 49 kroner i e‐bogs‐udgave

ISBN: 978‐87‐92573‐78‐0 (e‐bog 978‐87‐92573‐62‐9)

Udgivelsesdato: 18. januar 2012

Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og på www.skriveforlaget.dk


Denne pressemeddelelse samt forsiden af Skyggernes hemmelighed

kan hentes i elektronisk form på www.skriveforlaget.dk under Presserum.

Copyright © All Rights Reserved